dimarts, 11 de novembre del 2008

Instal·lació

Per a instal·lar la plataforma virtual cal contar amb un servidor d'allotjament "web" (pot ser local o per "Internet") que conti amb el servidor Apatxe i un sistema de bases de dades com MySQL . Sobre el servidor s'instal·la (pot fer-se a distància) la plataforma "Moodle" (es descarrega del lloc moodle.org i la seva última versió estable és la 1.5.4).

La gestió de la plataforma es fa des d'un entorn "web", amb un sistema visual i d'ajuda bastant complet i en castellà. Els continguts, els accessos dels alumnes, les tasques d'aquests, les qualificacions que editen els professors i tot tipus de recursos s'emmagatzemen en la base de dades.

Els professors poden editar els continguts i estructura del curs en tot moment, així com gestionar un sistema d'avisos i agenda amb aconteixements i convocatòries. Els exercicis i activitats poden ser qualificats, ja que cada alumne, amb el seu nom d'usuari i la seva contrasenya, pot pujar el seu exercici en el format que estigui indicat, i en el termini que hagi establert el professor.
Diversos professors poden estar treballant en els continguts del mateix curs (encara que lògicament no en el mateix recurs concret) i poden fins i tot debatre a distància mitjançant fòrums específics per a professors.

Molts dels formats emprats habitualment en els recursos educatius, com PDF, PowerPoint i HotPotatoes, són entesos i manejats per aquesta platadorma.